Babka jajowata – mniej znane właściwości
Niemal każdy wie, że babka jajowata jest świetna na biegunki i zaparcia, ale niewiele osób zna jej pozostałej właściwości. Warto wiedzieć, że łuski babki jajowatej:
- obniżają cholesterol, ciśnienie krwi i cukier
- pomagają w odchudzaniu, ze względu na wywoływanie uczucia sytości
- działają osłonowo i prebiotycznie
- wspierają zwalczanie hemoroidów
- są nieocenione przy zaburzeniach trawienia
- niwelują żylaki
PROPOZYCJA STOSOWANIA
Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym.

SKŁAD PRODUKTU
100% łuska babki jajowatej.
Najwyższa jakość surowca.

KRAJ POCHODZENIA
Polska
Data przydatności do spożycia, a także numer partii znajdują się na opakowaniu.
Przeciwwskazania
Babka jajowata wyjątkowo rzadko powoduje skutki uboczne lub reakcje alergiczne. Polecana jest dzieciom, dorosłym, osobom starszym i kobietom w ciąży.