Pudding z chia
Potrzebne składniki:
- 250ml mleka (pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego)
- 4 duże łyżki nasion chia
- pół łyżeczki cynamonu
- 2- 3 łyżki miodu
Pyszny dodatek:
- świeże owoce lub mus owocowy
Sposób przygotowania:
Mleko wymieszać z nasionami chia i cynamonem. Odstawić na pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby uniknąć grudek. Następnie posłodzić do smaku. Przykryć np. folią spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Pudding przełożyć do szklanek lub pucharków i udekorować owocami lub polać musem, wedle uznania. Smacznego!

SKŁAD PRODUKTU
100% nasiona chia.
Najwyższa jakość surowca.

KRAJ POCHODZENIA
Argentyna
Data przydatności do spożycia, a także numer partii znajdują się na opakowaniu.
Propozycja stosowania:
Można spożywać bezpośrednio jako dodatek do sałatek, owsianki, musli, koktajli lub ugotowanych kasz. Dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g [ok. 3 łyżeczek].