Citric Acid - Kwas Cytrynowy (113 g)
Opis
Naturalny środek konserwujący.
OPIS:
Kwas cytrynowy to naturalny środek konserwujący zwykle występujący w owocach cytrusowych, takich jak cytryny i limonki. Kwas cytrynowy pomaga hamować tworzenie się pleśni i innych bakterii, co jest zjawiskiem zbyt częstym podczas kiełkowania w słoiku z powodu wysokich temperatur i wilgotności. Kwas cytrynowy jest również przydatny do konserwowania warzyw i przetworów owocowych.
SKŁAD:
Czysty kwas cytrynowy.
SPOSÓB UŻYCIA:
Kwas cytrynowy jest kwasem spożywczym, który jest obecny w wielu naturalnych produktach spożywczych. Można go użyć, aby zmniejszyć psucie się podczas kiełkowania, dodając 1 łyżeczkę na 1/4 szklanki wody.
Kwas cytrynowy jest również przydatny do konserwowania, suszenia lub zamrażania żywności. Może być stosowany w celu zachowania zawartości witaminy C, opóźnienia psucia się i zapobiegania przebarwieniom. Użyj 1 łyżeczki na 1/4 szklanki wody lub soku.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.



