Dr.OHHIRA® PASTA PREBIOTYCZNA OM-X 30saszetek KOGEN
Dr.OHHIRA® PASTA PREBIOTYCZNA OM-X
Fermentowany przez 5 lat ekstrakt z warzyw – wgański, biologicznie aktywny suplement diety.
W 100% naturalna mieszanka witamin, minerałów i aminokwasów, która wspomaga i wyrównuje pH oraz mikroflorę układu pokarmowego.
Pasta prebiotyczna Dr.Ohhira® OM-X to wyjątkowa mieszanka następujących składników:
- Probiotyki – to pożyteczne bakterie występujące w naturalnej mikroflorze ludzkiego jelita, które mogą zasiedlić organizm człowieka i pozytywnie wpłynąć na jego stan.
- Pożywka prebiotyczna. Sfermentowane owoce, zioła, warzywa, algi i grzyby, które odżywiają probiotyki.
- Kwasy organiczne i inne. Poziomy pH są równoważone przez kwasy organiczne wraz z naturalnie występującymi witaminami, minerałami, enzymami i aminokwasami, aby wspierać ogólny stan zdrowia.
Fermentowany przez 5 lat ekstrakt z warzyw – wegański, biologicznie aktywny suplement diety.
W 100% naturalna mieszanka witamin, minerałów i aminokwasów, która wspomaga i wyrównuje pH oraz mikroflorę układu pokarmowego.
Pasta prebiotyczna Dr.Ohhira® OM-X to wyjątkowa mieszanka następujących składników:
- Probiotyki – to pożyteczne bakterie występujące w naturalnej mikroflorze ludzkiego jelita, które mogą zasiedlić organizm człowieka i pozytywnie wpłynąć na jego stan.
- Pożywka prebiotyczna. Sfermentowane owoce, zioła, warzywa, algi i grzyby, które odżywiają probiotyki.
- Kwasy organiczne i inne. Poziomy pH są równoważone przez kwasy organiczne wraz z naturalnie występującymi witaminami, minerałami, enzymami i aminokwasami, aby wspierać ogólny stan zdrowia.
KORZYŚCI Z PRZYJMOWANIA PASTY PREBIOTYCZNEJ OM-X.
- utrzymuje zdrowe PH jelit
- zwiększa wchłanianie składników odżywczych z żywności i wspomaga trawienie
- wpływa na poprawę funkcji trawiennych wątroby
- wzmacnia układ odpornościowy w przypadku nawracających infekcji i alergii
- zapobiega biegunce podróżnych
- przeciwdziała zespołowi nieszczelnego jelita
- hamuje rozmnażanie się wirusów
- poprawia ogólny stan zdrowia
- wpływa na dobre samopoczucie
Pasta prebiotyczna OM-X, to fermentowany przez 5 lat ekstrakt z warzyw – biologicznie aktywny suplement diety.
Pasta prebiotyczna OM-X została opracowana przy użyciu długiego procesu fermentacji, w którym wykorzystuje się dwanaście bakterii kw. mlekowego. Jest stworzona z wyjątkowej mieszanki bogatych w składniki odżywcze owoców, warzyw, ziół, alg i grzybów, poddawana fermentacji przez pięć lat w temperaturze sezonowej. Tak długi proces fermentacji w naturalnej temperaturze gwarantuje przeżycie najsilniejszym bakteriom. Zapewnia również odporność na wahania temperatury, co oznacza, że probiotyków Dr.Ohhira® nie trzeba przechowywać w lodówce – wystarczy temperatura pokojowa.
Pasta prebiotyczna OM-X zawiera skuteczne enzymy trawienne. Jest to prawdziwie żywy i biogenny produkt, którego proces fermentacji wytwarza przydatne mikroelementy, w tym witaminy, minerały i aminokwasy, których potrzebujemy. Naturalnie występujące kwasy organiczne wspierają zdrowe pH układu pokarmowego i sprzyjają rozwojowi indywidualnej mikroflory.
Pasta prebiotyczna OM-X równoważy delikatną mikroflorę organizmu, wzmacnia układ odpornościowy i wspiera zdrowe jelita. Wykazano, że te korzystne bakterie przylegają do okrężnicy, eliminują toksyczne produkty uboczne trawienia, wspierają błonę śluzową przewodu pokarmowego (niezbędną do wchłaniania składników odżywczych) i utrzymują kwasy organiczne w okrężnicy, aby osiągnąć optymalne pH.
Pasta prebiotyczna OM-X to opatentowana mieszanka 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego i 65 naturalnie rosnących roślin, takich jak zioła, owoce, warzywa, grzyby i wodorosty. Te składniki są fermentowane w naturalnej temperaturze przez pięć lat.
Do produkcji tego specjalnego probiotyku używa się dziesiątek specjalnych ziół, liści i owoców, które rosną dziko w Japonii.
CO SPECJALNEGO ZNAJDZIESZ W PAŚCIE PREBIOTYCZNEJ OM-X?
- 3 w 1 – błonnik, dobre bakterie i substancje postbiotyczne
- Skuteczność POTWIERDZONA BADANIAMI – W badaniach klinicznych VIVO i VITRO w Japonii.
- Niezwykle lekkostrawna i przyswajalna.
- ŁATWA w użyciu – jednorazowe saszetki 2,5 g, których zawartość wyciska się bezpośrednio do ust.
- DOBRY smak – słodki, przypominający suszone śliwki i figi, z lekkim czekoladowym posmakiem.
- ODPOWIEDNI DLA DZIECI (brak ryzyka zakrztuszenia się) i dorosłych, którzy mają trudności fizjologiczne w połykaniu kapsułek.
- Idealna dla WEGAN, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.
- Bez GMO, produktów mlecznych i glutenu.
- produkowany zgodnie ze standardami GMP (Good Manufacturing Practice)
BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII
- Antibacterial effect of OM-X extract against Staphylococcus epidermidis and Staphylococcus aureus/ Antibacterial test of OM-X extract against Helicobacter pylori Conducted by Japan Food Research Laboratories Receipt date of the report: November 25, 2009
- Immunomodulatory effects of heat-killed Enterococcus faecalis TH10 on murine macrophage cells Tomohiro Itoh1, Yasuyoshi Miyake2, Ayumi Onda1, Junko Kubo1, Masashi Ando1,Yasuyuki Tsukamasa1 & Muneaki Takahata2, 1Laboratory of Aquatic Food Science, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture, Kinki University, 3327-204 Nakamachi, Nara 631-8505, Japan.
STOSOWANIE
1 saszetka dziennie o dowolnej porze.
Dorośli i dzieci od 3 roku życia: 1 saszetka raz dziennie, 3-7 razy w tygodniu (wg indywidualnych potrzeb). Przyjmować rano na czczo. Wycisnąć zawartość saszetki bezpośrednio do ust i połknąć. Można popić wodą. Po otwarciu zużyć natychmiast. Nie mieszać z gorącymi napojami ani jedzeniem. Zużyć natychmiast po otwarciu saszetki Odpowiedni zarówno dla matek karmiących, jak i kobiet w ciąży.
Nie przekraczać zalecanej dawki.
Nie należy stosować suplementu jako substytutu zróżnicowanej diety.
SKŁAD
Każda saszetka zawiera: galaktooligosacharydy, fruktooligosacharydy, oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica) 1:1, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1, proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe) 1:1, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1, ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1, proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), regulator kwasowości kwas cytrynowy, bakterie kwasu mlekowego B.breve ss. breve M-16V, B.infantis ss. infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®, L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L. bulgaricus NBRC 13953, L.casei ss. casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus ss. jugurti NBRC 3809, L.plantarum TO-A, S.thermophilus NBRC 13957.
Ilość błonnika w jednej saszetce 2,5 g: 2,49 g
Ilość bakterii kw. mlekowego w jednej saszetce 2,5 g: 9 mg