EKO Spirulina (200 g)
Spirulina to alga należąca do najstarszych form życia na Ziemi. Wieki temu była używana przez Azteków jako codzienne pożywienie, a dziś uważana jest za kluczowy element azjatyckiej diety.
Głównym składnikiem odżywczym spiruliny jest stanowiące 60-70% białko. Zawiera ono wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów egzogennych, czyli takich które musimy dostarczać wraz z pożywieniem. To czyni spirulinę świetnym źródłem białka.
Spirulina firmy Rainforest Foods pochodzi z ekologicznych hodowli na jednej z wysp Morza Południowochińskiego. Stawy hodowlane zawierają naturalnie filtrowaną wodę. Po otrzymaniu odpowiedniej gęstości spirulina jest zbierana i suszona w odpowiedni sposób, chroniący ją przed utratą wartości odżywczych.
SKŁADNIKI:
100% sproszkowana ekologiczna spirulina (Arthrospira Platenis).
Produkt zawiera naturalnie występujące siarczany.
Składniki | ½ łyżeczki | 1 łyżeczka |
Sproszkowana spirulina z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego (Arthrospira Platenis) | 2,5 g | 5 g |
SPOSÓB UŻYCIA:
W pierwszym tygodniu pół (½) łyżeczki raz lub dwa razy dziennie w połączeniu z wodą, sokiem lub smoothie. Po pierwszym tygodniu można zwiększyć porcję do 1 łyżeczki.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w trakcie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Stosowanie przez osoby przyjmujące leki tylko po konsultacji z lekarzem lub specjalistą.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać z dala od światła w temperaturze poniżej 30 °C.