Health Labs 4Her DetoxMe Wsparcie wątroby i poprawa trawienia 90 kapsułek SUPLEMENT DIETY

570
  • nowość
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 117,00 zł 117.00
ilość szt.
Zyskujesz 35 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 839B-328EB

Opis

DetoxMe

 

Dla wsparcia układu trawiennego

  • usuwanie toksyn z organizmu
  • poprawa metabolizmu
  • eliminowanie dolegliwości trawiennych

Odpowiedni dla wegan

Poznaj składniki suplementu diety DetoxMe

TABELA SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH

 
*RWS — Referencyjna Wartość Spożycia
DETOXME W 3 KAPSUŁKACH RWS*
Ekstrakt suchy z liścia kolendry 360 mg  
Chlorella sproszkowana 225 mg  
Ekstrakt suchy z liścia tymianku 210 mg  
Ekstrakt suchy z nasion ostropestu plamistego 150 mg  
w tym sylimaryna 105 mg  
Ekstrakt suchy z ziela karczocha 150 mg  
w tym cynaryna 7,5 mg  
Ekstrakt z owocu dzikiej róży 106,7 mg  
w tym witamina C 80 mg 100%
Ekstrakt suchy z kłącza ostryżu długiego Curcugen™ 80 mg  
w tym kurkuminoidy 40 mg  
Ekstrakt z brokułów 60 mg  
w tym sulforafan 0,24 mg  
Metylosulfonylometan 225 mg  
N-acetylocysteina 150 mg  
L-cysteina 150 mg  
L- metionina 150 mg  
Kwas alfa liponowy 75 mg  
Ekstrakt suchy z owoców pieprzu czarnego 3,3 mg  
w tym piperyna 3 mg  
Selen 55 µg 100%

SKŁADNIKI AKTYWNE

PIPERYNA

 EKSTRAKT Z OWOCÓW PIEPRZU CZARNEGO (PIPER NIGRUM L.)

Wspomagają wydzielanie soków trawiennych.

Piperyna zawarta w owocach pieprzu czarnego wspomaga wydzielanie soków trawiennych (żołądkowego, trzustkowego, jelitowego) oraz poprawia trawienie pokarmu. Ma także wpływ na wchłanianie składników odżywczych, takich jak kurkumina (zwiększenie dostępności kurkuminy), witamina A, B6 i C, selen, beta‑karoten czy koenzym Q

3,3 mg
 
KOLENDRA SIEWNA 

SUCHY EKSTRAKT Z LIŚCI KOLENDRY SIEWNEJ (CORIANDRUM SATIVUM L.)

 

Kolendra siewna (Coriandrum sativum L.) należy do rodziny Apiaceae i jest jedną z najstarszych roślin zielnych. Kolendra wspiera trawienie i wykazuje działanie antyoksydacyjne. Jest źródłem m.in. olejków eterycznych, flawonoidów, polifenoli, witaminy C, karotenoidów, kwasów tłuszczowych i steroli.

360 mg
Suchy ekstrakt z liści kolendry siewnej (Coriandrum sativum L.)
Aromatyczne źródło leczniczych antyoksydantów

Hipokrates twierdził, że pożywienie powinno być naszym lekarstwem. Aby tak się stało żywność musi zawierać biologicznie czynne składniki. Zioła idealnie wpisują się w teorię Hipokratesa, są bogatym źródłem antyoksydantów i oprócz nadawania smaku i aromatu potrawom, niosą szeroką gamę właściwości prozdrowotnych. Poniżej przedstawiamy jedno z nich: kolendrę siewną, która w ostatnich latach stała się zainteresowaniem naukowców i technologów żywności.

Ekstrakt z kolendry siewnej jako kompleksowe wsparcie naszego zdrowia- poznajmy bliżej jego właściwości.

 

Charakterystyka ogólna

Kolendra siewna (Coriandrum sativum L.) należy do rodziny Apiaceae i jest jedną z najstarszych roślin zielnych, które były używane nie tylko w kuchni. Cała roślina jest jadalna, natomiast najczęściej używa się świeżych liści i wysuszonych owoców. Jej aromat jest opisywany jako lekko cytrynowy z korzenną nutą, co sprawia, że jest dodawana do wielu dań na całym świecie. Korzystnie wpływa również na funkcjonowanie układu sercowo- naczyniowego i może przyczyniać się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. (1)

 

Ekstrakt z liści kolendry siewnej:

  • jest silnym antyoksydantem (2)
  • obniża poziom cholesterolu we krwi (3)
  • wspomaga trawienie
  • zwiększa różnorodność mikrobioty jelitowej (4)
  • wspiera zdrowie układu sercowo‑naczyniowego (3)
  • wykazuje działanie neuroprotekcyjne (3)

Co znajdziemy w ekstrakcie z liści kolendry?

Zapach zmiażdżonych liści kolendry wskazuje na całe bogactwo substancji czynnych znajdujących się w tkankach roślinnych. Bez znajomości składu chemicznego ekstraktów z kolendry możemy stwierdzić, że jest źródłem olejków eterycznych.

Oprócz nich w roślinie znajdziemy: (5), (6)

  • flawonoidy (kwercetyna, izokwercetyna, rytyna)- naturalne barwniki roślin,
  • terpeny (linalol)- nadają roślinie charakterystyczny zapach,
  • polifenole (kwas ferulowy, kwas galusowy, kwas kawowy, borneol)- najsilniejsze antyoksydanty,
  • karotenoidy- barwniki roślinne, wykazują działanie antyoksydacyjne, zwalczają wolne rodniki i minimalizują skutki działania stresu oksydacyjnego
  • kwasy tłuszczowe (kwas petroselinowy)- wspierają zdrowie układu sercowo- naczyniowego
  • kumaryny
  • sterole- pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi,
  • witamina C- niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu, wzmacnia naczynia krwionośne
  • tokoferole- związki wykazujące aktywność witaminy E, są silnymi przeciwutleniaczami.

 

Ciekawostka

Podczas przygotowywania potraw z użyciem kolendry bardzo ważne jest aby użyć świeżych liści. Te suszone tracą swój smak i zapach, przez co możemy nie uzyskać zadowalającego efektu końcowego. Ponadto najlepiej dodać je pod koniec gotowania, aby nie narażać ich na długotrwałe działanie wysokiej temperatury. Dzięki temu zachowamy większość cennych substancji aktywnych biologicznie, które wywierają korzystny wpływ na nasz organizm.

 

Bezpieczeństwo spożycia

Kolendra została uznana za bezpieczny produkt żywnościowy przez Amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków. Nadano jej status GRAS (Generally Recognized As Safe), co oznacza, iż została powszechnie uznana za bezpieczną przez ekspertów.

 

W bazie danych obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie 788 badań wykazujących działanie kolendry.
25
przeanalizowanych badań
21
wskazywało istotny statystycznie pozytywny wpływ na organizm