Health Labs 4Her GlowMe 30 sasz. SUPLEMENT DIETY

558
  • nowość
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 157,00 zł 157.00
ilość szt.
Zyskujesz 35 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 2E95-966EF

Opis

GlowMe

Dla skóry spragnionej blasku

NOWA FORMUŁA

  • aż 5000 mg kolagenu w jednej saszetce
  • skoncentrowany koktajl składników aktywnych oraz witamin
  • pomoc w ochronie przed stresem oksydacyjnym

Co wyróżnia suplement diety GlowMe?

STANDARYZOWANE EKSTRAKTY

Suplement diety GlowMe zawiera standaryzowany na 95% oligoprocyjanidyn (OPC) ekstrakt z pestek winogron, który poprawia wygląd skóry, dodatkowo wzmacniając działanie witaminy Ci E.

NISKOCZĄSTECZKOWY KOLAGEN

Suplement diety GlowMe w jednej saszetce zawiera aż 5000 mg kolagenu BDF Naturlagen® C3000 o niskiej masie cząsteczkowej: ~ 3000 Da, który charakteryzuje się wysoką wchłanialnością.

WYGODNE SASZETKI

Skoncentrowany koktajl składników aktywnych oraz witamin, który zamknęliśmy w wygodnych saszetkach, dzięki czemu możesz mieć go zawsze przy sobie: w pracy, w podróży, podczas urlopu.

CZYSTY SKŁAD POTWIERDZONY BADANIAMI

W suplemencie diety GlowMe nie znajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów i barwników. Czysty skład pozbawiony zanieczyszczeń potwierdzają badania produktów przeprowadzone przez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.

AUTORSKA RECEPTURA

Skład suplementu diety GlowMe opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających kobiet i mężczyzn.

Musisz wiedzieć

Zalecane spożycie

Raz dziennie

— rozpuścić 1 saszetkę (11 g) w 3/4 szklanki letniej wody

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Składniki

Kolagen rybi BDF Naturlagen® C3000, substancja słodząca: ksylitol, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas L‑askorbinowy (witamina C), aromat naturalny malinowy, ekstrakt z nasion winorośli właściwej (Vitis vinifera L.) standaryzowany na 95% oligoprocyjanidyn DER 15:1, mieszanina tokotrienolu i tokoferolu - EVNol Max™️ (witamina E), hialuronian sodu, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, octan retinylu (witamina A).

Przechowywanie

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej 15‑25° C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.

Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. GlowMe zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Producent

Health Labs Care Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Sienkiewicza 81/3/200 15‑003 Białystok.

Poznaj składniki suplementu diety GlowMe

TABELA SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH

*RWS Referencyjna Wartość Spożycia
GLOWME W 1 SASZETCE RWS*
Kolagen rybi BDF Naturlagen® C3000 5 000 mg  
Witamina C (kwas L‑askorbinowy) 500 mg 625%
Hialuronian sodu 50 mg  
Ekstrakt z pestek winogron 100 mg  
w tym OPC (oligoproantocyjanidyny) 95 mg  
Witamina A 400 µg 50%
Witamina E, w tym: 20 mg 167%
tokotrienole 16 mg  
tokoferole 4 mg  

 

SKŁADNIKI AKTYWNE 

KOLAGEN RYBI

 

Kolagen to naturalne białko, które stanowi ponad 30% wszystkich białek w organizmie. Jest podstawą tkanki łącznej, kostnej, włosów, skóry. W ciele człowieka wyodrębniono ponad 28 typów kolagenu. Dominującym typem kolagenu w naszej skórze jest typ I, który stanowi od 85‑90%.

5 000 mg
Kolagen rybi
 

W czasach, gdy chcemy wyglądać lepiej i być dłużej sprawni, bez wytchnienia poszukujemy czegoś, co pomoże nam to osiągnąć. Kolagen to bardzo doceniany związek zarówno w obszarze zdrowotnym, jak i urodowym. Ogrom jego właściwości bez wątpienia zachęca do stosowania go w celu zwiększenia sprawności czy poprawy wyglądu. U ludzi wyodrębniono aż 28 typów kolagenu, który stanowi aż 25% całkowitej masy białek w naszym organizmie!

 

O kolagenie

Kolagen to białko, które występuje w naszych tkankach. W skórze, ścięgnach, chrząstkach, naczyniach krwionośnych oraz w kościach i zębach możemy znaleźć różne typy kolagenu. Z tego powodu jest tak istotny dla naszego zdrowia, ma znaczenie w rozwoju organizmu oraz jego starzeniu się.

 

Na co wpływa kolagen?

  • Oddziałuje na stan i elastyczność tkanek oraz ich regenerację.
  • Wspiera rozwój narządów.
  • Bierze udział w gojeniu ran.
  • Uczestniczy we wzroście nowych komórek oraz poprawie ich żywotności.

Każdy typ kolagenu odgrywa niezwykle znaczącą rolę dla organizmu, nawet jeżeli występuje w niewielkiej ilości. Dla przykładu, typ I kolagenu znajduje się w skórze, kościach, zębach, ścięgnach czy więzadłach. Wpływa na przykład na naszą cerę, włosy, paznokcie (ich jakość) oraz stawy i ich sprawność. Właśnie dlatego jest on najbardziej popularny pod kątem suplementacji. Temu typowi towarzyszy często typ III oraz V, które również występują w podobnych obszarach. Typ II kolagenu znajdziemy między innymi w chrząstkach stawowych (stąd popularność tego typu u sportowców w przypadku kontuzji). Typ III kolagenu bierze udział na przykład w gojeniu ran.

Dużą rolę odgrywa tutaj również witamina C, która bierze udział w syntezie kolagenu. Jeżeli jej ilość nie jest wystarczająca, włókna kolagenowe osłabiają się.

Jako że kolagen jest obecny w chrząstkach i kościach, jego zmniejszanie się wraz z wiekiem będzie skutkować pogorszeniem się ich stanu. Niższy poziom kolagenu wpływa również na spadek masy mięśniowej czy spowolnienie gojenia się ran. Mówiąc wprost - są to typowe oznaki starzenia się.

A jak temu zapobiec? Jak można uzupełnić kolagen?

 

Kolagen w jedzeniu - ratunek na starzenie się?

Jak zostało wspomniane wyżej, kolagen to białko. Składa się ono głównie z 4 aminokwasów: proliny, glicyny, hydroksyproliny i hydroksylizyny. Te aminokwasy znajdują się w każdym źródle białka - w takim zestawie lub częściowo, gdy mówimy o białku niepełnowartościowym (np. roślinnym).

A gdzie kolagen występuje w jedzeniu? Kolagen można dostarczać do organizmu spożywając różne produkty, które zawierają w sobie żelatynę (czyli białko uzyskiwane w procesie hydrolizy kolagenu zwierzęcego).

Będą to np.:

  • różnego rodzaju galaretki: te słodkie lub na słono (mięso/ryba w galarecie),
  • przetwory mięsne (i inne produkty przetworzone), zawierające żelatynę,
  • wywar długo gotowany na kościach i kurzych łapkach.

Oczywiście warto zwrócić uwagę na to, że nigdy nie możemy być pewni ilości kolagenu z pożywienia. W związku z tym, jego dostarczanie z jedzeniem niekoniecznie będzie wystarczające dla naszego zapotrzebowania czy celów. I tutaj wchodzą one - suplementy diety zawierające kolagen.

 

Dlaczego kolagen rybi?

Kolagen rybi to związek, który zawiera głównie kolagen I typu. To właśnie on jest najpowszechniejszy w naszym ciele i ma najwięcej "obowiązków". Kolagen typu I znajduje się w skórze, ścięgnach, więzadłach, kościach, zębinie i innych tkankach łącznych (ale tych, które nie są chrząstką).

Wpłynie pozytywnie na różne obszary w naszym organizmie - od poprawionej jakości cery, aż po zmniejszenie się widoczności cellulitu.

 

Ciekawostka

Do prawidłowej syntezy kolagenu niezbędna jest odpowiednia ilość witaminy C. Z tego też powodu, warto zadbać o dostarczanie jej wraz z dietą. Gdy zdecydujesz się na suplement sprawdź, czy zawiera on witaminę C (co będzie dużym ułatwieniem w stosowaniu i lepszej wchłanialności).  Forma hydrolizatu dodatkowo poprawi wchłanialność suplementu i  zmaksymalizuje jego działanie.

Po co przyjmować kolagen, skoro jest białkiem i ulega trawieniu?

Tutaj warto wspomnieć o tym, że jedna ze składowych kolagenu (hydroksyprolina) jest oporna na enzymy trawienne - może przenikać przez barierę jelit. Będąc w odpowiednim miejscu stymuluje produkcję kolagenu, jednocześnie obniżając aktywność enzymów, które go rozkładają.

Również podniesienie poziomu tych aminokwasów (czyli "rozbitego" kolagenu w procesie trawienia) będzie sprawdzać się u osób, które mają mają niedobory białka. Dzięki temu endogenny kolagen będzie miał więcej materiałów, by zostać wyprodukowanym.

L‑ASKORBINIAN POTASU (WITAMINA C)

 

Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, zębów oraz skóry.

500 mg

 

625% RWS*
Witamina C
Dlaczego tak bardzo jej potrzebujemy?

Witamina C budzi bardzo sprzeczne uczucia - u jednych nie cieszy się dużą sławą, inni natomiast cenią sobie jej dobroczynne właściwości. Jak to jest z tą witaminą C? Czy naprawdę jest przydatna i powinniśmy ją suplementować? Czy poprawia odporność?

Charakterystyka ogólna

Witamina C, czyli kwas askorbinowy, jest związkiem chemicznym, który jest dla nas niezbędny do funkcjonowania - z tego też powodu musimy dostarczać go wraz z pożywieniem. Kwas askorbinowy występuje zarówno w organizmach zwierzęcych, jak i roślinnych. U wielu zwierząt oraz ludzi nie jest syntetyzowany, czyli nie zostaje wytwarzany w organizmie i musi być przyjmowany z pokarmem.

W pożywieniu witaminę C można znaleźć zarówno w produktach pochodzenia zwierzęcego, jak i oczywiście roślinnego. Niestety, witamina pochodząca z pożywienia jest bardzo nietrwała - oznacza to, że jest wrażliwa na działanie wszelkich czynników zewnętrznych, które ją niszczą. Są to:

  • wysoka temperatura,
  • światło, 
  • powietrze.

Z tego też powodu tak wiele mówi się o tym, by jak najmniej przetwarzać owoce i warzywa, które zawierają ją w największej ilości, ponieważ już samo krojenie wpływa destrukcyjnie na witaminę C. Taki efekt sprawia, że pobieranie witaminy C wraz z pożywieniem jest nieco utrudnione, a jej dostarczana ilość trudna do zweryfikowania. Każde przetworzenie żywności, jak obieranie, krojenie, gotowanie, pieczenie niszczą zawartość witaminy C w poszczególnych produktach.

W tym przypadku suplementacja w celu poprawy zdrowia organizmu jest bardzo przydatna, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że syntetyczna witamina C jest bardziej stabilna.

Działanie witaminy C

Witamina C ma bardzo szeroki wpływ na cały organizm i bierze udział w różnych procesach.

  • Jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem, dzięki czemu minimalizuje stres oksydacyjny i redukuje wolne rodniki.
  • Bierze udział w aktywacji wielu enzymów w organizmie.
  • Ma wpływ na syntezę (produkcję) kortykosteroidów oraz neuroprzekaźników.
  • Ma udział w syntezie kolagenu, przez co wpływa na prawidłowy stan tkanki łącznej. To wpływa również na szybsze gojenie się ran.
  • Wzmacnia dziąsła, zęby, przyczynia się do zminimalizowania próchnicy, poprzez redukcję bakterii ją powodujących.
  • Wzmacnia odporność organizmu.
  • Ma wpływ na równowagę psychiczną.

To potwierdza, że witamina C jest niezwykle istotna dla naszego organizmu i wszelkich procesów, które się w nim toczą. Dzięki niej jesteśmy w stanie poprawnie funkcjonować, a to nie wszystko, co nam oferuje.

Źródła witaminy C

Jak zostało wspomniane powyżej, witamina C znajduje się zarówno w produktach roślinnych, jak i odzwierzęcych. Może się to wydawać dobrą możliwością, aby ją dostarczyć, natomiast warto pamiętać o jej wrażliwości na wszelkie czynniki zewnętrzne.

Źródła roślinne (na 100 gramów produktu) to m.in.:

  • acerola - 1600 mg,
  • owoce róży - 426 mg,
  • nać pietruszki - 178 mg,
  • czarna porzeczka - 177 mg,
  • papryka - 107 mg,
  • truskawki - 63 mg,
  • pomarańcza - 53 mg,
  • cytryna - 53 mg.

Witamina C jest dostępna w szerokiej gamie owoców i warzyw, dlatego warto je spożywać, oczywiście w jak najmniej przetworzonej formie.

Źródła zwierzęce (na 100 gramów produktu) to m.in.:

  • wątróbka wołowa - 30 mg,
  • wątróbka wieprzowa - 22 mg,
  • dorsz - 2 mg,
  • pstrąg - 1 mg,
  • mleko krowie - 1 mg.

Przetworzenie tych produktów również będzie miało istotny wpływ na zawartość witaminy C - niestety wszystkie z nich spożywamy w zmienionej formie (smażone, pieczone, gotowane na parze).

Witamina C - zapotrzebowanie

Zapotrzebowanie na witaminę C u dorosłego człowieka wynosi od 45 do 90 mg na dobę. Jest to niezbędna ilość, jaką musimy dostarczyć do organizmu z zewnątrz.

Ciekawostki

  • Jako że witamina C zalicza się do najbardziej podstawowych witamin, jest przebadana w aż 67144 badaniach!
  • Suplementując witaminę C warto pamiętać, że wspiera ona przyswajanie żelaza - to dobra wskazówka dla osób, które cierpią na jego niedobór.
  • Jeżeli spożywasz duże ilości witaminy C, znacznie lepiej przyjmować ją w mniejszych porcjach, w kilkugodzinnych odstępach. Dzięki temu lepiej się przyswaja.
  • Witamina C najlepiej wchłania się w obecności bioflawonoidów, które występują wraz z nią w naturze.

 

W bazie danych obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie 67 144 badań wykazujących działanie witaminy C.
18
przeanalizowanych badań
14
wskazywało istotny statystycznie pozytywny wpływ na organizm

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

DARMOWA DOSTAWA OD 300zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Waluty
Inni kupili również
Producenci
więcej więcej
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium