HealthLabs 4HER BrownMe Piękna opalenizna, odżywiona skóra SUPLEMENT DIETY(30kaps.)

550
  • nowość
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 96,50 zł 96.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: D487-30707

Opis

BrownMe

Dla skóry spragnionej słońca
  • zyskaj sojusznika ładnej opalenizny i zdrowej skóry
  • zapobiegaj powstawaniu zmian związanych z wiekiem

Odpowiedni dla wegan

Co wyróżnia suplement diety BrownMe?

STANDARYZOWANE EKSTRAKTY ROŚLINNE

Ekstrakty roślinne w suplemencie diety BrownMe są standaryzowane, co oznacza, że masz gwarancję dotyczącą minimalnej zawartości składników aktywnych w pojedynczej dawce naszego suplementu.

KOMPLEKSOWY DOBÓR SKŁADNIKÓW

Suplement diety BrownMe to uniwersalny suplement diety bogaty w przeciwutleniacze, które wykazują korzystne działanie na skórę przed, w trakcie oraz po opalaniu.

CZYSTY SKŁAD POTWIERDZONY BADANIAMI

W suplemencie diety BrownMe nie znajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów i barwników. Czysty skład pozbawiony zanieczyszczeń potwierdzają badania produktów przeprowadzone przez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.

AUTORSKA RECEPTURA

Skład BrownMe opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających kobiet i mężczyzn.

Musisz wiedzieć


Zalecane spożycie

Musisz wiedzieć


Zalecane spożycie

BROWNME

1 kapsułka dziennie

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Składniki

Algi (Haematococcus pluvialis Flotow) standaryzowane na 5% astaksantyny DER 15:1, mieszanina tokotrienolu i tokoferolu - EVNol Max™ (witamina E), ekstrakt z kwiatów nagietka lekarskiego (Calendula officinalis L.) standaryzowany na 20% luteiny i 4% zeaksantyny DER 30:1, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, ekstrakt z ziela brokułu (Brassica oleracea L. var. italica Plenck) standaryzowany na 0,4% sulforafanu DER 20:1, ekstrakt z kwiatów i pączków perełkowca japońskiego (Styphnolobium japonicum (L.) Schott) standaryzowany na 98% kwercetyny DER 15:1, ekstrakt z korzenia marchwi zwyczajnej (Daucus carota L.) standaryzowany na 20% beta‑karotenu DER 100:1, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, diglicynian miedzi (miedź).

Przechowywanie

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej 15‑25° C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.

Środki ostrożności

Suplement diety przeznaczony dla osób dorosłych. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.

Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem.

Producent

Health Labs Care Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Sienkiewicza 81/3/200 15‑003 Białystok.

 
 
TABELA SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH
*RWS — Referencyjna Wartość Spożycia
BROWNME W 1 KAPSUŁCE RWS*
Algi 100 mg  
w tym astaksantyna 5 mg  
Witamina E, w tym: 30 mg 250%
tokotrienole 24 mg  
tokoferole 6 mg  
Ekstrakt z nagietka lekarskiego, w tym: 100 mg  
luteina 20 mg  
zeaksantyna 4 mg  
Ekstrakt z brokułu, w tym: 50 mg  
sulforafan 0,2 mg  
Ekstrakt z perełkowca japońskiego, w tym: 26,32 mg  
kwercetyna 25 mg  
Ekstrakt z marchwi zawierający 20% beta‑karotenu, w tym: 24 mg 100%
witamina A 800 µg  
Miedź 0,15 mg 15%
 
 

Poznaj składniki suplementu diety BrownMe

ALGI (W TYM ASTAKSANTYNA)

 

Astaksantyna to związek powszechnie występujący w przyrodzie. To naturalny barwnik koloru różowego lub blado różowego, jeden z licznej rodziny karotenoidów. Znajdziemy ją w mikroalgach H. pluvialis, ale także w krylu, krewetce, raku czy łososiu.

Suplement diety BrownMe zawiera naturalną astaksantynę pozyskaną z alg Haematococcus pluvia lis Flotow.

100 mg
Algi zawierające astaksantynę
Młody wygląd i zdrowie na dłużej

Młody wygląd, gładka cera, wolniejsze starzenie się- chyba dla każdego brzmi to kusząco i choć nie możemy mieć tego na zawsze, to dlaczego nie spróbować i nie wspomóc naszego organizmu? Można to zrobić stosując dietę śródziemnomorską, którą uznaje się za jedną z najzdrowszych na świecie. Algi obecne w tej diecie są odpowiedzialne za dostarczenie pewnej puli antyoksydantów. Jak wiemy to właśnie one dbają o spowolnienie procesów starzenia się komórek naszego ciała i chronią je przed wolnymi rodnikami.

Może to już czas na wprowadzenie alg do swojej diety…?

 

Charakterystyka ogólna

Mikroalgi są glonami, wodnymi mikroorganizmami występującymi zarówno w wodach słodkich i słonych. Ze względu na swoje unikalne właściwości znajdują zastosowanie w przemyśle spożywczym, kosmetycznym oraz farmaceutycznym. (1) Są doskonałym źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, mikroelementów i związków wykazujących aktywność biologiczną, takich jak karotenoidy. Astaksantyna należąca do tej grupy związków występuje szczególnie obficie w algach Haematococcus pluvialis i jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.

 

Algi zawierające astaksantynę: (2), (3), (4)

  • zwalczają wolne rodniki
  • spowalniają procesy starzenia się organizmu
  • wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo‑naczyniowego
  • poprawiają kondycję skóry

 

Czy astaksantyna jest bezpieczna?

Astaksantyna, która jest pozyskiwana z mikroalg H. pluvialis została uznana za substancję bezpieczną przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Dzienne dopuszczalne spożycie (ADI) zostało ustalone na poziomie 0,034 mg/kg masy ciała. (5) Późniejsze badania wykazały, że spożywanie 4 mg astaksantyny dziennie nie wywołało skutków ubocznych. (6) Wysokie spożycie tego związku w ilości 40 mg było również dobrze tolerowane z pojedynczymi przypadkami lekkich działań niepożądanych. (7) Agencja Żywności i Leków zatwierdziła astaksantynę jako substancję bezpieczną dla ludzi w dawkach do 12 mg dziennie i do 24 mg dziennie przez okres nie dłuższy niż 30 dni. (8)

 

Inne źródła astaksantyny

Astaksantyna to związek powszechnie występujący w przyrodzie. Jest czerwono- pomarańczowym barwnikiem i szczególnie obficie występuje w środowisku morskim nadając mięsu łososia czy krewetki charakterystyczny lekko różowy kolor. Astaksantyna jest biosyntetyzowana przez mikroalgi oraz fitoplankton, a następnie jest akumulowana przez skorupiaki  i ryby zgodnie z kolejnymi stopniami łańcucha pokarmowego. (11) Znajdziemy ją w:

  • krylu pacyficznym
  • krylu antarktycznym
  • krewetce północnej
  • raku
  • krabie
  • łososiu

Zawartość astaksantyny w mięsie łososia oscyluje na poziomie od 3 do 37 mg/kg. Zjedzenie 200 g mięsa łososia dostarczy nam przypuszczalnie od 1 do 7 mg dobrze przyswajalnej astaksantyny. (12)

 Czy astaksantyna jest lepsza od β-karotenu?

Wszystkie karotenoidy wykazują podobne właściwości, funkcje metaboliczne i fizjologiczne. Jednak bioaktywność astaksantyny jest o wiele wyższa niż pozostałych karotenoidów, takich jak zeaksantyny, luteiny i β-karotenu. Jest to wynikiem unikalnej struktury molekularnej oraz faktu, że w przeciwieństwie do pozostałych karotenoidów nie ulega ona przekształceniu do witaminy A. Ma dużo większe zdolności do wygaszania wolnych rodników i usuwania elektronów wysokoenergetycznych. Sprawia to, że astaksantyna ma dużo wyższą aktywność przeciwutleniającą niż popularny β-karoten. (13)

W bazie danych obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie 2 428 badań wykazujących działanie alg, w tym astaksantyny.
29
przeanalizowanych badań
24
wskazywało istotny statystycznie pozytywny wpływ na organizm