Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.)
Szczep Lactobacillus reuteri wyprodukowany w technologii Pylopass.
OPIS:
Szczep Lactobacillus reuteri został wyizolowany spośród dziesi? tków tysięcy innych szczepów bakteryjnych. W tym żmudnym procesie wyseparowany został wyj? tkowy rodzaj bakterii wykazuj? cy największe działanie przeciw szczepowi H. pylori. Pylopass® wytrzymuje niskie pH w żoł? dku wykorzystuj? c odpowiedni mechanizm przetrwania, któremu nie szkodzi kwas solny. Nie wymaga kontrolowanej temperatury w transporcie i przechowywaniu.
Proces produkcyjny Pylopass®:
Fermentacja mikrobialna to jedna ze specjalności firmy Novozymes (producenta Pylopass®). Pylopass® jest produkowany w procesie fermentacji opatentowanego szczepu L. reuteri w kontrolowanych warunkach w celu osi? gnięcia szczytowych możliwości agregacji. Po fermentacji komórki s? zbierane, osadzone w matrycy i suszone rozpyłowo w niskiej temperaturze.
SKŁADNIKI:
Lactobacillus reuteri; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.
Składniki |
1 kapsułka |
|
Lactobacillus reuteri DSM 17648 /Pylopass®/ |
230mg | 2,3 x 10^10 CFU* |
*CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworz? ca kolonię bakterii
Pylopass® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Novozymes Berlin GmbH
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kapsułka dziennie, po śniadaniu.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ci? gu dnia. Suplementy diety nie mog? być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ci? ży, karmi? ce piersi? oraz dzieci poniżej 3 roku życia.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.