Mumio - 40% kwasów fulwowych (90 kaps.)
Mumio nazywane często "górsk? krwi? " lub "skalnym sokiem", to naturalne bogactwo pierwiastków śladowych.
Mumio nazywane często "górsk? krwi? " lub "skalnym sokiem", to naturalne bogactwo pierwiastków śladowych. Posiada zdolność stymulowania komórek do syntezowania zwi? zków wapnia w układzie kostnym. W ajurwedze stosowano je ze względu na działanie adaptogenne, gdyż ułatwia przystosowanie organizmu do trudnych warunków środowiskowych.
Kwas fulwowy to aktywna substancja czynna występuj? ca w mumio. Skutecznie spowalnia wolne rodniki, co opóźnia procesy starzenia się organizmu.
Wysoka zawartość składników aktywnych - aż 132 mg kwasów fulwowych w kapsułce | |
Tylko 1 kapsułka dziennie | |
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Kapsułki roślinne, delikatne dla żoł? dka, przyjazne wegetarianom i weganom |
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Mumio - ekstrakt | 330 mg |
w tym kwasy fulwowe (40%) | 132 mg |
Pozostałe informacje | |
Kapsułek w opakowaniu | 90 kapsułek |
Rodzaj kapsułek | Roślinne |
Sugerowana dawka dzienna | 1 kapsułka |
1 opakowanie wystarcza na | 90 dni |
Składniki: ekstrakt Mumio (Shilajit) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych; kapsułka: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmuj? ce leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceut? . Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ci? ży oraz karmi? cym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Kraj pochodzenia: Indie. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 29,7 g.
Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwuj?
cych, zapachowych lub barwi?
cych.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-09673/KC/18